Maandagochtend hebben de daders van een plofkraak, op een geldautomaat van de ING in Breda, op hun vlucht in België met kalasjnikovs geschoten op de politie. Dit heeft de Belgische politie bevestigd.

De daders sloegen in de nacht van zondag op maandag toe bij een geldautomaat in winkelcentrum Moerwijk in Breda. De betreffende geldautomaat was vorige maand ook al doelwit van een plofkraak waarbij er ook geld werd buitgemaakt.

Afgelopen nacht was de geldautomaat opnieuw doelwit van een plofkraak. De geldautomaat werd opgeblazen waarna de plofkrakers er vandoor gingen in een auto. De Nederlandse politie zette de achtervolging in richting België. In België kregen de Nederlandse agenten hulp van de Belgen.

Op de ring van Antwerpen namen de zwaarbewapende plofkrakers de politie met kalasjnikovs onder vuur. Daarbij raakte niemand gewond. Bij Turnhout werd er een spijkermat op de weg gegooid waar de daders met vluchtauto over heen reden en zodoende tot stilstand kwamen. De mannen stapten uit en vluchten te voet verder waarbij er opnieuw geschoten werd op de politie. Belgische media melden dat na een grote zoekactie drie verdachten zijn aangehouden.