Vrijdagochtend zijn twee verdachten van een plofkraak op een geldautomaat in Nijkerk zwaargewond geraakt toen ze met hun vluchtauto over de kop sloegen in Amersfoort. Een derde verdachte is nog voortvluchtig.

Rond 04.25 uur werd de geldautomaat van de Rabobank aan de Hoefslag in Nijkerk opgeblazen. Getuigen die door de explosie waren gewekt, vertelden de politie dat er een lichtkleurige stationwagen was weggereden. Kort daarna kwam er melding binnen dat er op de Zielhorsterweg in Amersfoort een auto was verongelukt.

Volgens de politie was er op het moment dat de verdachten crashten nog helemaal geen sprake van een achtervolging. Agenten in Amersfoort die uitkeken naar een lichtkleurige stationwagen, zagen een soortgelijke auto met hoge snelheid voorbij komen op de Hogeweg. Toen ze hun auto draaiden om achteraan te gaan zagen ze de Audi S4 nog net de Zielhorsterweg op rijden. Kort daarop bleek het voertuig over de kop te zijn geslagen.

Bij aankomst zagen agenten een man uit de gecrashte Audi kruipen en wegrennen. Van hem ontbreekt ieder spoor. In de Audi bleken twee gewonde mannen te liggen. Omdat er verschillende gasflessen in en bij het wrak lagen konden de hulpdiensten de mannen pas bevrijden nadat de flessen waren veiliggesteld. Daarna zijn beide slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis. De Audi S4 bleek te zijn gestolen. Bij de plofkraak is niets buitgemaakt, wel is er veel schade aan het pand.