De politie heeft een onderzoek ingesteld naar meerdere plofkraken op geldautomaten. De daders sloegen toe in Tubbergen en Baarlo.

De eerste plofkraak vond rond 3.30 uur plaats aan De Eendracht in Tubbergen. De daders probeerden de geldautomaat op te blazen met explosieven. Na de melding moest de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse komen voor verder onderzoek. Er bleek geen explosief materiaal achter te zijn gebleven waarna de politie aan de slag kon.

Ruim een uur later, rond 4.45 uur, was het opnieuw raak met een plofkraak. In Baarlo werd op de Napoleonsbaan Zuid een afstortkluis naast een geldautomaat opgeblazen. De schade was hierdoor aanzienlijk. De EOD is ook hier opgeroepen om te kijken of er explosieven aanwezig zijn. Of er ook geld is buitgemaakt bij de plofkraken wordt onderzocht.

De ABN AMRO besloot begin december om honderden geldautomaten te sluiten vanwege plofkraken. Het ging om een bepaald type automaat dat geliefd was onder plofkrakers. De daders lijken het na de sluiting gemunt te hebben op geldautomaten van andere banken.