© Politie

Plofkrakers in Audi RS6 en Mercedes AMG ontkomen na wilde achtervolging op A1

De politie heeft afgelopen nacht een achtervolging gehad met plofkrakers in een Audi RS6 en een Mercedes AMG. Er werden hierbij zeer hoge snelheden gehaald en de verdachten zijn ontkomen.

Agenten waren op de A1 bezig met een controle toen donderdagavond rond 22.00 uur een zwarte Audi voorbij kwam rijden met ruim 170 kilometer per uur. De bestuurder kreeg een stopteken maar in plaats van te stoppen gaf de man extra gas. Met meerdere eenheden werd de achtervolging ingezet en de snelheden liepen hierbij op tot 250 kilometer per uur.

De Audi RS6 wist te ontkomen en kort daarna zag een agent de wagen staan in Garderen. De kentekenplaten bleken vals te zijn en in de auto lagen ontstekingsmiddelen, gasflessen en jerrycans met benzine. De spullen worden gebruikt bij plofkraken en de politie heeft alles uit de wagen gehaald en veilig gesteld.

De bestuurder van de RS6 is vermoedelijk overgestapt in een zwarte Mercedes AMG. Ook deze auto kreeg een stopteken en ging er vandoor. Er ontstond opnieuw een achtervolging waarbij de politieauto zo zwaar beschadigd raakte dat de agenten de achtervolging moesten staken. De verdachten zijn ontkomen en de recherche onderzoekt de zaak.