De twee slachtoffers van de schietpartij in café De Zon aan de Pretoriusstraat in Amsterdam Oost waren mogelijk niet het beoogde doelwit van de schutters. Na onderzoek van de politie blijkt uit niets dat de twee slachtoffers geliquideerd moesten worden. Volgens Het Parool zou de 37-jarige Marchano P. mogelijk het doelwit zijn geweest. In juli werd de 30-jarige Stefan Eggermont per vergissing geliquideerd.

Marchano P. was tijdens de schietpartij aanwezig maar werd niet geraakt. P. is een vaste bezoeker van café De Zon. Zijn vriendin werkt er achter de bar en zou mede-eigenaar zijn. P. wordt ervan verdacht dat hij op 18 oktober 2012 één van de schutters zou zijn die de Amsterdammer Najib Bouhbouh liquideerden voor het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen. Na de liquidatie van Bouhbouh volgde een hele reeks moorden. In totaal zijn er intussen meer dan tien Amsterdamse criminelen doodgeschoten.

Het lijkt er dus op dat de schutters in dit conflict opnieuw de fout in zijn gegaan. Of in ieder geval hun klus niet hebben geklaard. Afgelopen juli werd ook al een enorme fout gemaakt bij een liquidatie. In de Conradstraat werd de 30-jarige Stefan Eggermont geliquideerd voor zijn huis. De recherche gaat er vanuit dat de schutters een foutje hebben gemaakt. Ze hadden het naar verluidt voorzien op de broer van één van de slachtoffers van de dubbele liquidatie op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt.

Vrijdagavond stapte rond 23.20 uur twee mannen uit een BMW terwijl de bestuurder in de auto bleef wachten. Vanuit de deuropening opende één van de mannen het vuur met een automatisch wapen. Daarbij raakte een 32-jarige man zwaargewond. Een 48-jarige man werd in zijn been geraakt. Vervolgens stapten ze weer in de BMW en reden weg. Op hun vlucht schoten de daders vanuit de BMW op twee achtervolgende motoragenten. Daarop werd de achtervolging gestaakt. De BMW werd kort daarna uitgebrand teruggevonden in Zuidoost.