Schutters poging liquidatie A’dam-Oost schoten op motoragenten

De schietpartij in een café aan de Pretoriusstraat in Amsterdam Oost was hoogstwaarschijnlijk een poging liquidatie. Dit blijkt onder meer uit de modus operandi van de daders zoals we eerder al hadden gemeld. Het onderzoeksteam gaat er nu ook vanuit dat de daders één of meer personen wilden liquideren.

Rond 23.20 uur kwamen twee gewapende mannen de café binnengelopen en begonnen gelijk te schieten. Ze vuurden tientallen kogels af. Een 32-jarige man raakte hierbij zwaargewond. Hij ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een 48-jarige man werd geraakt in zijn been.

De daders zouden in een zwarte BMW zijn aangekomen bij het café. In de BMW bleef één man als bestuurder in de auto zitten terwijl twee mannen uitstapten. Ze liepen het café binnen en vuurden tientallen kogels af. Na het schieten vluchtten de schutters weg in de gereedstaande zwarte BMW voor de deur.

Bij hun vlucht deinsden ze er niet voor terug om achtervolgende motorrijders van de politie onder vuur te nemen. De politieagenten werden niet geraakt maar zagen zich wel genoodzaakt om de achtervolging te staken. De zwarte BMW werd later uitgebrand aangetroffen op het Nieuwersluishof in Amsterdam Zuidoost. Het voertuig bleek te zijn gestolen.