De recherche heeft een man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een poging ontvoering bij een flat in Amsterdam.

Op dinsdagmiddag 10 april 2018 verlaat een man de flat aan het Huigenbos in Zuidoost en loopt richting zijn auto. Als de man bij zijn auto komt, lopen meerdere onbekende mannen op hem af en vragen hem iets. Vrijwel direct daarna duwen de daders het slachtoffer opeens in een blauwe bestelbus van het merk Citroën, type Jumper. Deze blauwe bestelbus staat direct naast de auto van het slachtoffer geparkeerd.

De man geeft zich niet gewonnen en er ontstaat een worsteling. Precies op dat moment lopen er toevallig twee surveillerende politieagenten langs. Bij het zien van de politie laten de daders het slachtoffer los en vluchten verschillende kanten op. De politie heeft nog met verschillende eenheden in de omgeving gezocht maar niemand meer aangetroffen.

De recherche heeft het sterke vermoeden dat de mannen het slachtoffer wilden ontvoeren. In het onderzoek is naar voren gekomen dat zij naast de blauwe Citroën Jumper ook gebruik hebben gemaakt van een zwarte Toyota Aygo. De politie heeft vanochtend een verdachte aangehouden. De man zit vast voor verhoor. Het onderzoek wordt voortgezet.