Pokerspeler vijf jaar celstraf na vals spel

De organisatoren van een Amerikaanse pokertoernooi hebben een valsspeler betrapt omdat hij zijn nepfiches door de wc probeerde te spoelen en een lekkage veroorzaakte bij de onderburen. De man moet voor zijn actie vijf jaar de gevangenis in.

Christian Lusardi dacht slim te zijn en nam 3,6 miljoen dollar aan nep fiches mee naar het pokertoernooi in een hotel in Atlantic City. De fiches had hij besteld in China en hij heeft er zelf een sticker van het hotel op geplakt.

Op dag nummer drie van het drie weken durende toernooi stond Lusardi op winst toen hij paranoïde werd en er van overtuigd was dat men hem door had. Zodoende begon hij het bewijsmateriaal, de nep fiches uit China, door de wc te spoelen. Toen de onderburen klaagden over lekkage in hun kamer, werd Lusardi gepakt.

Door Lusardi’s vals spel moesten de organisatoren het evenement stoppen en iedereen zijn inleggeld terug betalen. Op dat moment waren er nog 27 spelers over.

Lusardi is door een rechter veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van een half miljoen dollar aan de organisatie betalen wegens gederfd inkomen. De loodgietersrekening voor het hotel van zo 9.455 dollar komt ook voor zijn rekening.