Politie: Aanrijding bij Amsterdam Centraal Station is en blijft een ongeval

De aanrijding op 10 juni voor het Centraal Station in Amsterdam is en was een ongeval. Dat stelt de gemeente Amsterdam na afronding van het onderzoek.

Veel complotdenkers online zijn van mening dat de aanrijding mogelijk een terroristisch misdrijf is. Verschillende websites dachten hier anders over aangezien de bestuurder van buitenlandse afkomst is. Zijn naam werd zelfs gepubliceerd door een bepaalde website nadat een agent de informatie had gelekt. De betreffende politieagent is later aangehouden.

De politie heeft altijd al aangegeven dat het hier om een ongeval ging. Op die bewuste dag reed een 45-jarige man op het Stationsplein zeven voetgangers aan. Reden hiervoor was het feit dat de man een te lage bloedsuikerspiegel had. Maar omdat hij van Marokkaanse afkomst was, ging het bij een bepaalde groep van de bevolking niet in dat het hier gewoon om een ongeval ging. Waarschijnlijk denken die types dat nu nog steeds niet en geloven ze in een complot. Helaas zijn sommige mensen gewoon heel erg dom. Daar is verder niets aan te doen.