Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Politie Amsterdam wil podium en inkomsten van ‘criminele rappers’ afpakken

De politie in Amsterdam wil criminele rappers hun podium afnemen.

Dat meldt Het Parool. De districtschef van de politie in Amsterdam-Zuidoost en Oost zegt in de krant dat de politie van plan is om foute rapper hun podium af te pakken. Zowel fysiek als online. De politie zou zich al langer zorgen maken over criminele rappers uit bijvoorbeeld Amsterdam-Zuidoost.

Volgens de politie zijn de rappers, zoals bijvoorbeeld JoeyAK en Djaga Djaga, negatieve voorbeelden voor de jeugd. JoeyAK zit momenteel vast op verdenking van ontvoering van een moeder en haar twee kinderen. Het slachtoffer zou verantwoordelijk zijn gehouden voor de verdwijning van een groot geldbedrag. Djaga Djaga zit een celstraf uit van 18 jaar voor betrokkenheid bij een liquidatie in flat Kikkenstein in Zuidoost.

‘Die bekende jongens uit de rapscene van Zuidoost en de jongens die recent zijn doodgeschoten in het drugswereldje zijn allemaal aan elkaar te linken’, aldus de districtschef. Een delegatie van de politie bracht onlangs een bezoek aan Engeland, waar criminele rappers al een tijdje worden aangepakt. Zo mogen ze soms bepaalde worden niet gebruiken en proberen de autoriteiten ervoor te zorgen dat platforms zoals YouTube geen advertentie inkomsten aan ze betalen. Of dit in Nederland ook op deze wijze gaat lukken, is maar zeer de vraag.