Politie beëindigt illegaal feest met tientallen personen in levensgevaarlijke oude bioscoop

De politie heeft in een oude bioscoop in Hulst een feest met tientallen personen beëindigd.

Rond 1.40 uur kreeg de politie melding van muziekoverlast aan de Houtmarkt. Agenten vroegen tevergeefs om de deur van de oude bioscoop te openen. Hierop werd een deur opengebroken. De politie trof binne een groep feestvierders aan. Meerdere personen sloegen op de vlucht bij het zien van de agenten.

Om geen paniek te krijgen, mochten de jongeren het pand verlaten, nadat hun gegevens waren genoteerd. Toen de agenten dachten dat iedereen buiten was, werden de ruimten in het pand nog bekeken. Hierbij werden nog een aantal personen aangetroffen. De jongeren waren over het algemeen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar en afkomstig uit de gemeenten Hulst en Terneuzen.

De agenten riepen dat ze wilden dat iedereen veilig naar buiten kon. Desondanks kreeg de politie tijdens de ontruiming diverse meldingen van omwonenden, die zagen dat mensen over de daken wegvluchtten.

De politie heeft een statief en geluidsboxen in beslag genomen. Datzelfde gold voor een mengpaneel, die een van de jongeren onder zijn jas had verstopt. Vanuit een auto, die bij het pand stond, werden ook spullen in beslag genomen. De gemeente Hulst heeft het pand afgesloten en gaat kijken of er verder nog maatregelen genomen zullen worden.