Politie bekogeld met stenen door grote groep na uit de hand gelopen feestje

Bij een feest in Den Haag is het zaterdagavond zodanig uit de hand gelopen dat de politie ter plaatse moest komen. Een grote groep keerde zich tegen de agenten en gooiden met stenen en andere voorwerpen.

Bij het feest aan de Wegastraat ontstond rond middernacht ruzie toen een groep van ongeveer honderd personen zonder entreebewijs binnen probeerden te komen. Toen zij het feest binnendrongen heeft de beveiliging besloten het event te beëindigen en de zaal te ontruimen. De bezoekers met kaartje werden hierdoor boos en weigerden de locatie te verlaten.

Na de melding was de politie snel ter plaatse, een groep van ongeveer 100 tot 150 personen wilde de locatie niet verlaten en keerde zich tegen de politie. Er werden vernielingen gepleegd en er werd met stenen en andere voorwerpen naar agenten gegooid. Hierbij raakten vier agenten licht gewond, een van hen is ter plaatste door de ambulance gecontroleerd. De agenten doen aangifte.

Om de orde terug te krijgen stelde de politie een linie op om de bezoekers te verwijderen, in samenwerking met de bereden politie. Door de hondensurveillance werden de honden ingezet. Hierbij werd een verdachte in zijn been gebeten. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de ongeregeldheden en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.