© crime-nieuws.nl

Politie bij woning in Tholen vanwege ‘ernstige dreiging’ gelinkt aan 1899 kilo cocaïne en vergisontvoering

De politie is aanwezig bij een woning in het Zeeuwse Tholen vanwege een ‘ernstige dreiging’. Er zou mogelijk een link zijn met een vergisontvoering en een partij cocaïne.

Het gaat om een woning aan de Gareelmakersdreef. Agenten zijn momenteel aanwezig bij het pand. Volgens een woordvoerder wordt de dreiging ‘zeer serieus’ opgepakt en onderzocht. In de buurt zijn ook agenten aanwezig voor ondezoek.

Aanleiding is informatie die de politie enkele dagen geleden binnenkreeg over een mogelijke aanslag op de woning. De woordvoerder kon niet zeggen welke dreiging het specifiek is of was en er nog mensen in de woning wonen. Het onderzoek is gaande en er wordt rekening gehouden met meerdere scenario’s.

De mogelijke aanslag zou gelinkt zijn aan eerdere geweldsincideten in Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik Ido Ambacht en de ontvoering van een 56-jarige man uit Hoofddorp. Hij bleek per vergissing te zijn meegenomen en de daders hadden het gemunt op iemand anders. Alle incidenten houden verband met de onderschepping van een partij cocaïne van 1899 kilogram in de haven van Antwerpen.