© Politie

Politie deelt beelden dakkoffer Oranjekanaal waarin lichaam werd gevonden

De politie heeft een foto gedeeld van een dakkoffer waarin een lichaam werd gevonden. De koffer lag in het Oranjekanaal.

Bij de politie kwam maandagmiddag rond 14.00 uur melding binnen dat er een dakkoffer in het water van het Oranjekanaal nabij Orvelte lag. Er is een onderzoek gestart en hierbij werd een dode gevonden in de betreffende dakkoffer. Op basis van het onderzoek tot nu toe is het volgens een woordvoerder van de politie goed mogelijk dat de dakkoffer al op zaterdag 5 februari in het water terecht is gekomen.

Op dit moment is er nog erg veel onduidelijk. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onderzoek om er achter te komen wat er precies is gebeurd en hoe deze persoon om het leven is gekomen. Het achterhalen van de identiteit maakt deel uit van het onderzoek. Het lichaam is maandag veiliggesteld en wordt onderzocht door het team Forensische Opsporing (FO).

De politie is nu op zoek naar mensen die mogelijk meer informatie hebben of meer weten over de dakkoffer waarin het lichaam lag. Zo is de politie specifiek op zoek naar de herkomst van de aangetroffen dakkoffer. Herkent u de dakkoffer of heeft u recent iemand gezien met deze dakkoffer? Als u weet heeft van een soortgelijke gestolen of verloren dakkoffer komt de politie ook graag met u in contact.

© Politie