Politie deelt foto en identiteit van voortvluchtige tbs’er na ontsnapping tijdens verlof

Een tbs’er die veroordeeld is voor het misbruiken van minderjarige meisjes, is ontsnapt tijdens een verlof.

De politie is dringend op zoek naar de 42-jarige Harry van E. (foto? Klik hier). Hij onttrok zich donderdag 12 september om 15.10 uur tijdens een begeleid fietsverlof in het buitengebied van Malden aan zijn toezicht. Hij is weggefietst op een zwarte mountainbike met rode letters van het merk Cube.

Van E. is in 2013 veroordeeld tot TBS met dwangverpleging voor het misbruiken van meerdere minderjarige meisjes. Hij zat vast in de Pompekliniek in Nijmegen. De slachtoffers en hun familieleden zijn zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van zijn ontsnapping

Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig de man op te sporen. Vastgesteld is dat de veroordeelde op donderdag om 15.30 uur nog gepind heeft op de Zandstraat in Gennep. Vanaf daar ontbreekt ieder spoor.

De voortvluchtige tbs’er is 1.85 lang en heeft een slank postuur. Op de laatst bekende beelden van hem draagt hij een zwarte, strakke trainingsbroek, een zwart T-shirt en zwart met witte gympen van het merk Asics.