Politie deelt ruim 11.500 boetes uit sinds invoering coronavirus avondklok

De politie heeft sinds invoering van de avondklok in het hele land ruim 11.500 boetes uitgedeeld.

Dat meldt korpschef Henk van Essen tegenover he ANP. Sinds de avondklok zaterdagavond werd ingevoerd zijn in het weekend al 5.959 bekeuringen uitgeschreven, gevolgd door 5.623 boetes in de dagen daarna tot en met vrijdagochtend 9.00 uur. Dus in totaal zijn er tot nu toe 11.582 boetes uitgedeeld.

Verder zijn er in 347 arrestaties verricht voor opruiing, rellen en plunderen, waarvan 92 tussen donderdag 9.00 uur en vrijdag 9.00 uur. ‘Sinds de invoering van de avondklok is de tijd van waarschuwen voorbij’, aldus Van Essen. ‘Dat we de avondklok strikt handhaven zie je terug in de bekeuringen. We zijn strikt in de naleving, met een warm hart. Als de dienst van een ic-medewerker in het ziekenhuis uitgelopen is, dan knijpen we een oogje toe.’

Het is al enkele dagen rustig op straat tijdens de avondklok. Door goed ingrijpen van de politie zijn er geen rellen meer ontstaan. Social media wordt goed in de gaten gehouden en zodra er sprake is van opruiing of het aanzetten tot geweld op een andere manier, komt de politie in actie.