© crime-nieuws.nl

Politie doet nieuwe oproep inzake beelden in onderzoek dood Gino (9) in Kerkrade

De politie doet in het onderzoek naar de dood van Gino van der Straeten opnieuw een oproep inzake het delen van beelden.

De negenjarige Gino verdween toen hij in Kerkrade aan het spelen was op straat. Er is een zoekactie gestart en na enkele dagen bleek het kind helaas overleden. De politie heeft de 22-jarige Donny M. aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De verdachte kwam eerder in aanraking met politie en justitie in verband met misbruik.Hij zit vast en wordt verhoord. Het onderzoek naar de dood van Gino is in volle gang.

Om de tijdlijn rond de verdwijning en dood van de jongen compleet te maken, is er eerder al een oproep gedaan voor beelden. Dat ging om camerabeelden van de plek waar Gino voor het laatst gezien was, de plek waar zijn step later werd aangetroffen en de plek waar zijn lichaam uiteindelijk werd aangetroffen.

De oproep heeft inzendingen opgeleverd, maar om de tijdlijn zo zorgvuldig en specifiek mogelijk te kunnen opstellen, ontvangt het onderzoeksteam volgens een woordvoerder der echter nog altijd graag nog niet eerder beschikbaar gesteld beeldmateriaal. Daarbij is deze nieuwe uitvraag breder dan in eerste aanleg gedaan. Eerder werd gevraagd om beelden waarin een blauwe Volkswagen Lupo te zien is. Het verzoek nu is om ook beelden van die dag te delen waarin de auto niet te zien is.