Politie doorzoekt woning lid motorclub na vondst zakjes wiet tijdens snelheidsovertreding

De politie heeft na de vondst wat zakjes wiet tijdens een snelheidsovertreding een woning doorzocht en onder meer een kilo drugs, geld en een duur horloge aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten hielden donderdagavond rond 20.50 uur een lid van motorclub Yellow Snakes staande op het Kamerikpad in Tilburg. Hij werd aan de kant gezet omdat hij volgens de politie 46 kilometer te hard reed. Tijdens het gesprek met de man zagen de dienders op het zadel van de motor twee zakjes met wiet liggen. Ze spraken de Tilburger daar op aan. Hij verklaarde niet meer dan dat bij zich te hebben.

De motor werd door de agenten verder onderzocht en ze vonden nog een aantal zakjes met drugs. Daarop is de man aangehouden voor het bezitten en vermoedelijk handelen in drugs. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en zijn motor werd voor verder onderzoek in beslag genomen.

In overleg met de officier van justitie is besloten om de woning van de man te doorzoeken. Hierbij werden duizenden euro’s cash, een duur horloge, verboden messen, een nep wapen en circa een kilo wiet aangetroffen en in beslag genomen. Twee andere bewoners van het pand, een 50-jarige vrouw en een 52-jarige man zijn ook aangehouden.