Politie dringend op zoek naar beelden Volkswagen Lupo in onderzoek naar dood Gino

De politie is in het onderzoek naar de dood van Gino dringend op zoek naar beelden.

Volgens een woordvoerder vraagt de politie speciale medewerking bij het verkrijgen van beelden in het onderzoek. Het onderzoeksteam is dringend op zoek naar dashcambeelden en beelden van andere vaste cameraposities die zicht hebben op de openbare weg en die gemaakt zijn tussen 1 juni 2022 tussen 18:50 uur en 19:30 uur.

De politie vraagt aan zowel automobilisten, buschauffeurs en andere personen om beelden waarop een blauwe Volkswagen van het type Lupo te zien is. Heeft u beelden tussen de genoemde tijdstippen en op de route tussen Kerkrade en de wijk Landgraaf in Geleen en plaatsen, dan is het dringende verzoek om deze beelden te delen met de politie.

De negenjarige Gino verdween toen hij in Kerkrade aan het spelen was op straat. Er is een zoekactie gestart en na enkele dagen bleek het kind helaas overleden. De politie heeft de 22-jarige Donny M. aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De verdachte kwam eerder in aanraking met politie en justitie in verband met misbruik. Hij zit vast en wordt verhoord. Het onderzoek naar de dood van Gino is in volle gang.