© crime-nieuws.nl

Politie en gemeente ontdekken spullen voor wietkwekerijen en toppen wiet bij controle

De politie en gemeente Hilversum hebben bij controles wiet en spullen voor wietkwekerijen aangetroffen.

Op dinsdag 4 april hebben de politie en gemeentelijke inspecteurs in gemeente Hilversum en Wijde Meren verschillende controles uitgevoerd. Hierbij werden diverse overtredingen geconstateerd, waaronder het gebruik van garageboxen voor andere doeleinden dan de bestemmingsplannen toestaan en het aantreffen van spullen voor hennepkwekerijen.

De politie trof in een pand aan de Meidoornlaan in Nederhorst den Berg een grote zak toppen wiet aan en diverse attributen die gebruikt worden voor het bouwen van een wietkwekerij. Bij een controle van garageboxen aan de Silenestraat en de Hilvertsweg in Hilversum werden ook spullen voor wietkwekerijen gevonden. Alle spullen zijn in beslag genomen en vernietigd.

Het onderzoek naar georganiseerde handel in softdrugs in de gemeente Hilversum en Wijde Meren richt zich onder andere op de achtergrond van enkele bedrijven en hun verwevenheid met criminele activiteiten en andere misstanden. De politie en gemeente werken intensief samen om ondermijning tegen te gaan.