© Instagram

Politie en ME op verschillende locaties bekogeld met zwaar vuurwerk tijdens Nieuwjaarsnacht

De politie is in de Nieuwjaarsnacht op verschillende plekken in actie gekomen met onder meer de Mobiele Eenheid (ME).

Er werden op verschillende locaties agenten en andere hulpverleners tijdens hun werk bekogeld met vuurwerk en andere voorwerpen. In Friesland moest de ME op zeker vier locaties in actie gekomen. In Burdaard keerde een grote groep zich tegen de politie en werden ME’ers met zwaar vuurwerk bekogeld. Tegen de groep werd onder meer pepperspray ingezet.

In Groningen werden brandweerlieden bij het blussen van een brand ook bekogeld met vuurwerk en moest de ME worden ingezet. In Amsterdam greep de politie in op de Dam waar duizenden personen de jaarwisseling aan vierden. Ook daar werden agenten met vuurwerk bekogeld. Hoeveel aanhoudingen zijn gedaan en personen gewond zijn geraakt bij de ongeregeldheden is nog niet bekend.