Politie gewond na hamer door ruit politieauto in Hilversum

In Hilversum is een hamer door een ruit van een politieauto gegooid.

Tijdens een surveillance dinsdagavond staan twee medewerkers van de politie op de Groest te praten met een aantal jongeren. Rond 21.15 uur horen zij een harde klap, en voelt een van de agenten glas in haar gezicht vliegen. Na onderzoek blijkt dat er een hamer door de ruit van de politieauto is gegooid. Niet alleen is er daardoor grote schade aan de politieauto, ook heeft de politiemedewerkster een scherf in haar oog gekregen. Het slachtoffer is gecontroleerd door een arts en heeft geen blijvende schade opgelopen.

Vlak voordat de hamer gegooid werd, hebben de agenten en getuigen een fietser op hen af zien rijden. De kans is dus groot dat deze man op de fiets de hamer naar de politie heeft gegooid. De fietser reed na de klap over de Groest de Kerkstraat in en het Wagemakersplein over. Een aantal getuigen hebben de man daarna mogelijk op de Havenstraat zien fietsen.

De hamer is in beslag genomen en wordt onderzocht op eventuele sporen van de dader. Daarnaast wordt gekeken of er beelden zijn gemaakt waar op staat wat er is gebeurd. De politie is ook op zoek naar getuigen die de verdachte hebben gezien in de buurt van het incident. Het onderzoek is in volle gang.