VIDEO: 'Verdwenen Amsterdamse was drugsmakelaar voor zware georganiseerde misdaad'
© Politie

Politie graaft in loods haven Antwerpen in onderzoek verdwenen Naima ‘Tante’ Jillal

De politie heeft in het onderzoek naar de verdwijning van Naima ‘Tante’ Jillal gegraven in een loods in de haven van Antwerpen.

De vrouw wordt al sinds 20 oktober 2019 vermist nadat ze voor het laatst was gezien in Amsterdam. Sindsdien is Jillal spoorloos verdwenen. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de verdwijning en vermoedt dat het slachtoffer niet meer in leven is. Er zou een link zijn met grootschalige smokkel van cocaïne en verdwenen of in beslag genomen partijen drugs.

Verder onderzoek van de recherche heeft geleid naar een loods aan de Haifastraat in havengebied in Antwerpen. Daar heeft de politie de afgelopen uitgebreid gezocht. Onder de grond van de loods zijn kledingstukken en een handtas aangetroffen. Deze goederen worden nu uitvoerig en nauwgezet onderzocht op forensische sporen.

In samenwerking met de Belgische politie is een aantal dagen lang gezocht in de loods naar zaken die te maken hebben met haar vermissing. Minutieus is de grond van de loods bekeken met Nederlandse en Belgisch speurhonden en werd een grondradar ingezet. De grond in de loods is deels afgegraven,  gezeefd en zorgvuldig onderzocht. Hier zijn tot op heden geen sporen aangetroffen van Naima Jillal, aldus een woordvoerder van de politie. 

De politie gaat verder met het onderzoek naar de verdwijning en vermoedelijke moord. Er is al eerder een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die kan leiden tot de aanhouding van de verdachten. Een deel van deze beloning is ook voor de gouden tip die kan leiden tot de vindplaats van Naima Jillal.