© Instagram

Politie in meerdere steden bekogeld met zwaar vuurwerk, gewonde agenten en aanhoudingen

De politie is op verschillende plekken in Nederland bekogeld met onder meer zwaar vuurwerk.

Op vrijdagavond ontstonden er rellen in Rotterdam tijdens een demonstratie tegen het 2G-beleid. Een dag later werd via social media opgeroepen om op verschillende plekken de straat op te gaan en vuurwerk af te steken. In onder meer de Haagse Schilderswijk was het erg onrustig. De Mobiele Eenheid (ME) moest ter plaatse komen om de situatie weer onder controle te krijgen.

De relschoppers hebben met zwaar vuurwerk naar de politie gegooid en verkeerslichten vernield. Ook werd een auto in brand gestoken en is er een steen door de ruit van een passerende ambulance gegooid. Naast leden van de ME werden ook paarden, agenten op de fiets en honden ingezet. Er zijn in de Schilderswijk zeker zeven personen aangehouden. Vijf politieagenten raakten gewond bij de ongeregeldheden.

Ook in andere steden was het onrustig zoals in Stein en Roermond. Hierbij werd vuurwerk afgestoken en vuurwerk richting de politie gegooid. In Roermond was er ook op diverse plekken sprake van brandstichting. Voor zover nu bekend raakte er niemand gewond. In totaal werden er 13 personen aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar de rellen en oproepen via social media.