Cor P.
De gezochte Cor P. uit Schiedam. © Politie

Politie kon voortvluchtige ’tattookiller’ Cor P. meerdere keren aanhouden maar durfde niet

De politie blijkt ’tattookiller’ Cor P. eerder al te hebben kunnen aanhouden maar durfde niet.

Dat schrijft RTV Oost op basis van inzage in rapporten van de politie. De 38-jarige Schiedammer stond al langere tijd in het vizier van de politie in verband met liquidaties. Zo worden de tattookillers verdacht van betrokkenheid bij de moord op Onno Kuut. Zijn lichaam werd in 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland. Daarnaast zat hij een straf uit voor een mislukte liquidatie in Amsterdam.

P. kreeg een enkelband om en was enige tijd op vrije voeten gesteld voor hij in januari 2020 zijn enkelband doorknipte en op de vlucht sloeg. In de Dominicaanse Republiek werd hij eerder deze week beschoten bij een poging tot liquidatie. Het slachtoffer identificeerde zich met een vervalst paspoort maar na onderzoek bleek het te gaan om de voortvluchtige Nederlander.

Uit onderzoek blijkt dat de politie P. eerder al had kunnen aanhouden vanwege het schenden van de voorwaarden die hij opgelegd kreeg met zijn enkelband. Hij mocht onder meer niet in Enschede komen, de vroegere woonplaats van Onno Kuut, maar werd toch meerdere keren samen met zijn broer Brian gesignaleerd in een hotel in de omgeving. ‘Zij overtreden hiermee de schorsende voorwaarden. Niet overgaan tot aanhouding. Het betreffen AT-klanten!’ Aldus een intern memo van de politie. Ook op een ander moment waarbij een vuurwapen in een verborgen ruimte bleek te liggen van een auto, werd P. niet aangehouden door de politie.