Politie kreeg week voor liquidatie Peter R. de Vries tip over verdacht persoon die hem volgde

De politie blijkt getipt te zijn over een verdacht persoon die misdaadjournalist Peter R. de Vries volgde een week voor hij werd doodgeschoten.

Dat heeft het Duitse tijdschrift Der Spiegel bekendgemaakt. De medewerker van de Amsterdamse parkeergarage, waar De Vries altijd zijn auto neerzette, zag daar een week voor de moord een verdacht persoon. Hij stelde naar eigen zeggen de beveiliging van RTL Boulevard op de hoogte en die hebben het gemeld bij de politie. Wat er verder met de melding is gedaan, is niet duidelijk.

Na de aanhouding van de verdachten herkende de medewerker de Poolse Kamil E. als de verdachte persoon van een week eerder. E. wordt door de politie gezien als de bestuurder van de vluchtauto na de liquidatie. Verdachte Delano G. wordt gezien als vermoedelijke schutter.

In verband met de liquidatie zitten twee verdachten vast. De 35-jarige E. en de 21-jarige G. worden verdacht van het uitvoeren van de liquidatie. G. zou 150.000 euro krijgen voor het liquideren van de misdaadjournalist en is naar verluidt een neef van een kopstuk van de Utrechtse ‘uitzendbureau voor moorden’. Een mogelijke opdrachtgever voor de liquidatie van de bekendste misdaadjournalist van Nederland is voor zover bekend nog niet in beeld.