Politie lost schoten bij aanhouding in Ridderkerk

Donderdag 14 februari heeft de politie een 30-jarige automobilist, na een achtervolging op de A38, aangehouden. Bij de aanhouding zijn enkele schoten gelost door de politie.

Even voor 22.00 uur ’s avonds kreeg de politie een zogenaamde ANPR hit in de Beneluxtunnel. Het voertuig waar de verdachte in reed bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Agenten van de verkeerspolitie zagen de auto op de A16 rijden waarop zij direct een achtervolging startten.

Ter hoogte van de Rotterdamseweg kreeg de automobilist een stopteken. Dat deed hij ook, maar toen één van de agenten dichtbij de auto was besloot hij op het laatste moment om er vandoor te gaan.

Daarbij reed hij in op de agent die nog net op tijd weg kon springen. Toen loste zijn collega enkele schoten in de richting van het voertuig.

Opnieuw zette agenten de achtervolging in over de Rotterdamseweg waar zij het voertuig even later van de weg konden rijden. De 30-jarige verdachte is direct  gearresteerd. Hij bleek lichtgewond te zijn en is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

De agent raakte niet gewond en kwam met de schrik vrij.

Bron: Politie