Politie neemt 35 paar dure schoenen en jassen in beslag na observatie drugsdeal

De politie heeft na een drugsdeal in Breda aanhoudingen verricht.

De politie stelde een onderzoek in na een verdachte situatie op straat. Agenten zagen hoe twee mannen in een auto op de Donk een drugsdeal sloten. De klant werd direct na de deal aangehouden en bleek in het bezit te zijn van twee ponypacks met cocaïne.

Korte tijd later werd de mogelijke drugsdealer aangehouden op de Tramsingel. Bij deze verdachte troffen de agenten meerdere telefoons, ruim 500 euro en meerdere ponypacks met daarin vermoedelijk harddrugs aan.

Na overleg met justitie werd besloten om de woning van de 29-jarige man uit Breda te doorzoeken. In die woning troffen ze geen drugs, maar wel veel dure spullen aan. Deze spullen, onder andere jassen, zonnebrillen en 35 paar dure schoenen, zijn in beslag genomen, omdat ze vermoedelijk zijn betaald met crimineel verkregen geld, aldus de politie.

De man wordt behalve van de handel in harddrugs ook verdacht van witwassen. Naast alle spullen is ook de auto van de verdachte in beslag genomen. Daarin werden nog meer ponypacks aangetroffen. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.