Politie neemt horloge van 2 miljoen euro in beslag bij verdachte witwassen en drugshandel

De politie heeft bij de verdachten in het onderzoek naar grootschalig witwassen en drugshandel, een horloge ter waarde van 2 miljoen euro in beslag genomen.

De vijf verdachten werden eerder deze week bij een grote actie aangehouden. De rechter-commissaris heeft hun voorarrest verlengd met 14 dagen. Het gaat om een 34-jarige man uit Bergschenhoek, een 36-jarige man uit Oostvoorne, een 41-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, een 53-jarige man uit Polen en een 44 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De twee andere verdachten, een 37-jarige man uit Rotterdam en een 56-jarige man uit Schiedam, zijn na het verhoor heengezonden. Zij blijven wel verdachten in het onderzoek. 

Het onderzoek is nog in volle gang en zal volgens een woordvoerder nog enige tijd in beslag nemen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De afgelopen dagen heeft de politie nog beslag gelegd op auto’s, schilderijen en andere luxe goederen waaronder een horloge met een waarde van ruim 2 miljoen euro. De verdachten zitten in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Het Openbaar Ministerie (OM) is zodoende terughoudend met het verstrekken van verdere informatie.