Politie neemt verboden motorclub hesjes in beslag bij groep onderweg naar uitvaart

De politie heeft in Haarlem verboden motorclub hesjes in beslag genomen van een groep motorrijders.

Agenten zagen vanochtend een stoet motorrijders en auto’s rijden met daarop en daarin mensen gekleed in hesjes met motorclubaanduidingen. De groep, die zich manifesteerde als ‘Hardliners’ was onderweg naar een uitvaart, gaven leden van de groep later aan, aldus een woordvoerder van de politie.

Het is verboden op openbare plaatsen zichtbaar kleding en goederen te dragen, die uiterlijke kenmerken vertonen – of daarmee sterke gelijkenis hebben – van een organisatie die bij rechterlijke uitspraak of bestuurlijk besluit verboden is verklaard of is ontbonden vanwege een werkzaamheid of doel in strijd met de openbare orde, meldt de gemeente Haarlem in de algemene plaatselijke verordening.

De politie heeft de groep nabij NS station Haarlem Spaarnwoude aangesproken en aangegeven de kleding in beslag te willem memen en dat de groep daarna hun weg kan vervolgen. De veertien mannen weigerden hieraan mee te werken en zijn aangehouden. Op het politiebureau is de kleding alsnog in beslag genomen. De verdachten krijgen een bekeuring