© Politie

Politie neemt verborgen camera in beslag bij doorzoeking sauna Nederasselt

De politie heeft een doorzoeking verricht in de Sauna & Beauty Oase in Nederasselt en een verborgen camera met bijbehorende computersysteem aangetroffen en in beslag genomen.

De camera was op het moment van inbeslagname nog in werking. Verder heeft de politie drie camera’s en de gebruikte plafondplaten en bekabeling in beslag genomen. Deze goederen vormen belangrijke aanknopingspunten in het onderzoek naar hoe en door wie de sauna beelden openbaar zijn gemaakt. Deze drie camera’s waren niet meer in werking op het moment van de doorzoeking

De eigenaar heeft in februari aangifte gedaan van hacking. Afgelopen vrijdag heeft de man opnieuw aangifte gedaan inzake hacking. De politie heeft inmiddels ook meerdere aangiftes en meldingen ontvangen van slachtoffers. De zaak kwam echt aan het rollen nadat er beelden op verschillende websites verschenen van oud-speelsters van het Nederlandse handbalteam.

Het onderzoeksteam van de politie heeft de voornaamste site die de beelden openbaar heeft gemaakt opdracht gegeven om de beelden te verwijderen. De politie houdt rekening met meerdere scenario’s over hoe de beelden online zijn gekomen en door wie.

De politie meldt het volgende over mensen die de beelden delen en/of uploaden: ‘Wel blijven we scherp op het delen en uploaden van deze beelden. Zo is er gisteren belastbaar materiaal in beslag genomen in een woning in Drachten. Het uploaden van deze bestanden levert elke keer weer een nieuw strafbaar feit op.’