Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Politie nét te laat bij wiethok en pakt alleen restjes wiet en kweekmateriaal

De politie was na een melding inzake een verdachte situatie bij een bedrijfspand in Zwaanshoek net te laat en troffen alleen wat restjes wiet aan. De oogst bleek al afgevoerd te zijn en was spoorloos.

Na een melding over een verdachte situatie stelden agenten een onderzoek in bij een bedrijfspand aan de Hillegommerdijk. Getuigen hadden verdachte activiteiten rondom het pand opgemerkt. Toen de politie ging kijken, zagen zij een van de verdachten. Toen gevraagd werd of de agenten in het pand mochten kijken, was het antwoord nee.

Door de geopende deur zagen de agenten een zogenaamde slakkenhuis hangen. Dat is een luchtfilter die gebruikt wordt in wietkwekerijen. Daarop werd een onderzoek ingesteld in het pand en werden drie ruimtes aangetroffen die ingericht waren als kwekerij. Een vierde ruimte was ingericht als technische ruimte.

Van wietplanten bleek geen sprake want agenten troffen alleen wat plantenrestjes aan. De oogst bleek al afgevoerd te zijn naar een andere locatie. De kweekmaterialen, zoals lampen en transformatoren, zijn in beslag genomen. Er was geen sprake van diefstal van stroom. De stroomvoorziening werd geregeld met een aggregaat.

De politie nam ook twee personenauto’s in beslag waarin restanten van hennep werden aangetroffen. Twee broers, mannen van 37 en 43 jaar uit Haarlem, zijn aangehouden als verdachte en zitten vast.