Politie onderzoekt explosie bij woning Amsterdam en zoekt getuigen

De Amsterdamse politie onderzoekt een explosie bij een woning en zoekt getuigen.

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Van Hilligaertstraat in Amsterdam. Hoewel er niemand gewond is geraakt, heeft de woning aanzienlijke schade opgelopen. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer weten over het incident en de dader(s) hebben gezien of op beeld hebben vastgelegd.

Volgens de politie zou er vermoedelijk zwaar vuurwerk zijn afgestoken bij de woning. Kort na de explosie is door een getuige gezien dat er een scooter met twee personen in de richting van de Hobbemakade reed. De bijrijder droeg een Shark-helm en beide personen waren in het donker gekleed. Het is nog niet duidelijk of deze personen iets te maken hebben gehad met de explosie, maar de politie roept hen op zich te melden.

Het onderzoek naar de explosie loopt nog en alle informatie hierover is zeer welkom bij het onderzoeksteam. Mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord rondom de Van Hilligaertstraat in de nacht van dinsdag op woensdag worden verzocht contact op te nemen met de politie.