Politie onderzoekt geweld na grijpen agent bij keel na verkeersongeval

De politie doet onderzoek naar geweld tegen agenten na een verkeersongeval.

In Eindhoven zijn vrijdagavond rond half 11 een man en een vrouw gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Hastelweg. De auto waarin zij reden is tegen een boom aangereden en daarbij in brand gevlogen. Gelukkig hebben meerdere getuigen de beide personen uit de auto kunnen halen. Hoewel de man en vrouw gewond zijn geraakt, zijn hun verwondingen niet levensbedreigend en zijn ze overgebracht naar het ziekenhuis.

Na het ongeval heeft de politie de plaats van het incident afgezet voor onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Op dat moment reed een bestelbusje echter door de afzetting heen en kwam tot stilstand op de plaats van het verkeersongeval. De bestuurder van het busje, een 24-jarige man, bleek onder invloed van alcohol en verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Omstanders moedigden hem hierbij aan. Hij gebruikte geweld tegen de politieambtenaren, waarbij hij een van hen zelfs bij de keel heeft gepakt.

De bijrijder van het busje bemoeide zich ook met de aanhouding en probeerde een politieambtenaar te slaan. De bestuurder is uiteindelijk na een korte achtervolging aangehouden vanwege alcoholmisbruik in het verkeer, verzet tijdens aanhouding en openlijke geweldpleging tegen een politieambtenaar. De bijrijder is nog voortvluchtig en de politie is naar hem op zoek.

De politie neemt geweld tegen politieambtenaren zeer serieus en tolereert dit gedrag niet. Het onderzoek naar het verkeersongeval en het incident met de bestelbus gaat door en daarbij zullen ook de beelden die online zijn geplaatst worden gebruikt. De bijrijder van het busje wordt opgeroepen om zichzelf te melden bij de politie.