Politie onderzoekt mogelijke link moordaanslag in Duitse Gronau en in brand steken kapper Enschede

De Nederlandse politie heeft het onderzoek naar een schietpartij aan de Eperstrasse in het Duitse Gronau overgenomen. Er is mogelijk een link tussen de schietpartij en het in brand steken van een man in een kapperszaak in Enschede.

Het schietincident in Gronau vond op 24 mei plaats. Het slachtoffer, een 45-jarige man, werd die nacht beschoten toen hij in zijn auto zat. De man is vervolgens overgebracht naar een ziekenhuis waar hij behandeld is aan zijn verwondingen. Hij verkeert buiten levensgevaar.

Het onderzoek wordt nu door de Nederlandse politie overgenomen omdat er mogelijk een link bestaat tussen dit schietincident en het onderzoek naar de aanslag op een kapper in Enschede op donderdagavond 2 februari aan de Kottendijk. In dit laatste onderzoek, waarbij de 50-jarige eigenaar van de kapperszaak ernstig gewond raakte, wordt rekening gehouden met een persoonsverwisseling.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar beide zaken en is naarstig op zoek naar informatie over het schietincident en aanslag op de kapper in Enschede. Er zijn vooralsnog geen verdachten aangehouden.