Politie onderzoekt mogelijke schietpartij R’dam-Zuid

Zaterdag 25 mei heeft er mogelijk een schietpartij plaatsgevonden in de Ebenhaëzerstraat in Rotterdam-Zuid. De schietpartij zou zijn gebeurt na een ruzie tussen een aantal mannen. De politie heeft vier mannen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.

Rond 17.45 uur kwam er melding binnen bij 112 van een schietpartij in de Ebenhaëzerstraat. Toegesnelde agenten konden direct vier mannen aanhouden die vermoedelijk betrokken waren. Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 28-jarige man uit Vlaardingen, een 37-jarige man uit Gorinchem en een 38-jarige man eveneens zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Uit het eerste onderzoek blijkt dat een aantal mannen ruzie zouden hebben gekregen in een supermarkt op de Pleinweg. De ruzie ging buiten in de Ebenhaëzerstraat verder en escaleerde zodanig dat het tot een handgemeen kwam. Niet lang daarna kwam er melding binnen bij 112 van een schietpartij.

Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De politie onderzoekt nu of er ook daadwerkelijk geschoten is. Bij de aangehouden verdachten is in ieder geval geen vuurwapen aangetroffen. De vier mannen zijn ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor.

Bron: Politie