Politie op zoek naar identiteit van dode vrouw met opvallende gelnagels gevonden in kanaal

De politie is op zoek naar de identiteit van een vrouw die dood werd gevonden in het kanaal bij Nederweert.

Het lichaam van de overleden vrouw werd op dinsdagochtend 28 september 2021 aangetroffen in het kanaal. De politie startte na de vondst direct een groot onderzoek. Hierbij werd onder meer aandacht besteed aan de zaak in verschillende opsporingsprogramma’s in zowel Nederland, België en in Duitsland. Daarbij werd in het bijzonder aandacht gevraagd voor haar gelnagels die in opvallende tinten gelakt waren en ook een overleden hond die in de omgeving van de vindplaats van de vrouw werd aangetroffen.

Om de identiteit van de vrouw te achterhalen, heeft de politie diverse onderzoekssporen ingezet. Zo hebben forensisch specialisten op basis van hun specialistische kennis en de foto’s van de vrouw een impressie gemaakt hoe ze er bij leven mogelijk uit zou hebben gezien. Dat leverde diverse tips op, maar heeft tot op heden nog niet geleid tot de identiteit van de vrouw.

Naast oproepen richting het Nederlandse en Belgische publiek, wordt nu ook over de grens in Duitsland media-aandacht gezocht voor de zaak. Er is voor deze oproep over landsgrenzen gekozen, omdat de vrouw in een grensgebied gevonden is en niet kan worden uitgesloten dat ze uit België of Duitsland afkomstig was of daar familie of bekenden had. In de uitzending op Aktenzeichen XY is er bijzondere aandacht voor de gebitsprothese die de vrouw droeg.