Naar nu blijkt is de politie meer dan 200.000 euro kwijtgeraakt bij een undercoveractie met een drugsbende in een hotel bij Apeldoorn. 25.000 euro zou inmiddels weer zijn gevonden. Dit meldt De Telegraaf.

Het geld was afkomstig van het ministerie van justitie en werd gebruikt om een kwart miljoen xtc pillen te kopen. Na de transactie kon de politie alle zeven betrokkenen in een kamer van het Van der Valk-hotel De Cantharel langs de A1 arresteren. Twee observatieteams van de Nationale Recherche, een arrestatieteam en een technisch ondersteuningsteam die het geld in de gaten moesten houden, faalden. En het geld verdween.

Het meest opmerkelijke aan dit alles is, is dat het geld in een speciaal geprepareerde koffer met peilzender zat. Ondanks de peilzender, twee observatieteams, een arrestatieteam en een ondersteuningsteam verdween de koffer met geld. Uren later werd hij leeg teruggevonden achter de toog van een kroeg in Twello.

Een woordvoerder van justitie heeft bevestigd dat het geld voor de drugsdeal kwijt is. “Een klein deel werd later teruggevonden bij een van de verdachten. Naar het restant van 175.000 euro zijn we momenteel druk op zoek, aldus de woordvoerder.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl