In Rotterdam is na een preventief fouilleeractie in het centrum een groot geldbedrag aan contanten aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om bijna 100.000 euro in coupures van 500 euro.

Agenten controleerden op hotspots in het centrum van Rotterdam verschillende personen toen ze bij twee mannen bijna 8.000 euro aantroffen in briefjes van 500. Toen de personalia van de mannen werd opgevraagd bleek dat de tweetal het weekend daarvoor betrokken was bij een ruzie waarbij een vuurwapen zou zijn gezien. Daarop werd besloten een nader onderzoek in te stellen naar de mannen.

Dat onderzoek leidde naar een doorzoeking in een woning waarbij nog eens 88.000 euro aan contanten werd gevonden. Daarnaast ontdekten agenten een partij dure merkschoenen, dure horloges en sieraden. Het geld en de spullen zijn in beslag genomen. In de auto van de mannen, een 34-jarige Rotterdammer en een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd nog een geladen vuurwapen gevonden. De verdachten zijn vastgezet en de auto is in beslag genomen. Een tweede auto waarover ze beschikten is ook afgepakt.