Deze jas mocht de dakloze man niet houden © Twitter Politie R'dam Centrum

Politie R’dam pakt in de vrieskou jas af van dakloze

De politie in Rotterdam is de laatste tijd veel bezig met daklozen. Regelmatig verschijnen er berichten op social media over daklozen in de stad. Deze keer vond een agent het nodig om een jas van een dakloze man in beslag te nemen en dit op social media te delen.

De man werd samen met zes anderen gewekt door de politie omdat ze in de vrieskou het in hun hoofd hadden gehaald om te slapen in een parkeergarage. Alsof dat niet erg genoeg is zag de overijverige agent dat één van de daklozen een jas met V-teken (van de beveiliging) aan had. Dat mag volgens de politie blijkbaar niet en de agent nam de jas zonder pardon in beslag. De daklozen man moest de vrieskou weer in zonder zijn jas.

De Rotterdamse politie is zich in ieder geval van geen kwaad bewust. Volgens de agent die reageert op twitter gaat het om bedrijfskleding en blijft die altijd eigendom van het bedrijf. Welk bedrijf de politieagent bedoeld maakt hij niet duidelijk. De mensen op twitter zijn in ieder geval woedend om de harteloze actie van de betreffende politieagent.