Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Politie rolt drugslijn ‘Appie West Best’ op na schietpartij met zwaargewonde

De politie heeft een drugslijn van ‘Appie West Best’ opgerold die 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar was in omgeving Vlaardingen voor drugs.

Naar aanleiding van een schietpartij op donderdag 19 april op de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen werd een onderzoek ingesteld. Bij de schietpartij raakte een 19-jarige jongeman zwaargewond. Het onderzoek naar het neerschieten van de jongen leidde naar de verdachten en mogelijke drugshandel.

Tijdens het onderzoek stuitten rechercheurs op een telefoonnummer die gebruikt werd voor de handel in drugs. ‘Appie West Best’ was via die lijn 24 uur per dag te bellen voor wat ‘dope’. Die lijn heeft de politie afgelopen woensdag direct uit de lucht gehaald na invallen en doorzoekingen in woningen in Vlaardingen.

Bij de doorzoekingen werden heroïne, cocaïne en wapens zoals een pistool, tasers, een boksbeugel en ploeterdoder aangetroffen en in beslag genomen. Naast de drugs en wapens trof de politie 12000 euro in contanten aan en 3000 euro nepgeld.

Naast ‘Appie’ werden nog twee medeleveranciers van de drugs aangehouden. De drie verdachten zijn 21 en 23 jaar oud en komen uit Vlaardingen. De 21-jarige verdachte is verhoord en heengezonden. De twee 23-jarige mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voorlopig nog vast.