Politie schiet agressieve hond dood op straat na melding

De politie heeft in ‘s Heerenberg een agressieve hond doodgeschoten.

Bij de meldkamer kwam vanochtend rond 10.20 uur melding binnen over een agressieve hond aan de Plantsoensingel Midden. De hond, een Mastino Napoletano, zou een kleinere hond hebben gegrepen. Nadat de Mastino Napoletano de kleinere hond had gebeten wilde de eigenaresse van de Mastino er volgens getuigen vandoor gaan. Omstanders hielden haar tegen en belden de politie.

Toen agenten ter plaatse waren liep de betreffende hond los. Agenten vroegen de eigenaresse of zij de hond wilde aanlijnen. De vrouw sprak geen Nederlands of Engels dus de communicatie verliep moeizaam, aldus een woordvoerder. Er kwam een tweede politieauto ter plaatse. Op dat moment werd de Mastino (weer) agressief en kwam hij op één van de agenten af. De agent gebruikte pepperspray om de hond op afstand te houden. Vervolgens viel de hond de tweede agent aan waarop het beest werd neergeschoten.

Een dierenarts is ter plaatse gekomen om de hond te behandelen, maar moest het dier in laten slapen. De eigenaresse van de Mastino is niet aangehouden omdat het hier om een civiele zaak gaat. Er wordt wel bemiddeld tussen de twee eigenaressen om de schade aan de gebeten hond te verhalen.