De politie heeft na een achtervolging die begon bij een horecagelegenheid in Zoetermeer, drie verdachten aangehouden.

Een medewerker van een horecagelegenheid aan de Van der Hagenstraat belde afgelopen nacht rond 04:00 uur de politie omdat een van de gasten zich agressief gedroeg en dreigde een vuurwapen te gebruiken. Daarnaast zou de dader ook nog een geldbedrag hebben gestolen uit de handen van een medewerkster.

Daarna ging de verdachte er samen met twee anderen vandoor in een auto. Agenten zagen deze auto enige tijd later met hoge snelheid over de A12 rijden in de richting van Den Haag. Bij de afrit Voorburg werd de auto staande gehouden en de inzittenden naar buiten gepraat.

Tijdens de uitlaatprocedure werden er door de agenten twee waarschuwingsschoten gelost. Toch gaven de verdachten geen gehoor aan deze waarschuwing en gingen er met hoge snelheid vandoor. Op de Maanweg in Den Haag werd de auto voor de tweede keer staande gehouden.

Deze keer werden de drie inzittenden, een 32-jarige man uit Leidschendam, en twee Hagenaren van 28 en 26-jaar, wel aangehouden. In de auto werd geen vuurwapen aangetroffen. De verdachten zitten vast en de politie onderzoekt de zaak.