Politie schiet bij aanhouding man gestolen Audi na melding plofkraak over de grens in Duitsland

De politie heeft vanochtend geschoten bij de aanhouding van een man in een gestolen Audi. De achtervolging ontstond na een melding van een plofkraak over de grens in Duitsland.

Naar aanleiding van een melding van de Duitse politie over een plofkraak in Heinsberg stelden agenten een onderzoek in. Meerdere eenheden namen positie bij de grens op de N280 en zagen rond 4.45 uur een Duitse Audi met hoge snelheid richting Roermond rijden. Er ontstond een achtervolging waarbij de Audi met snelheden boven de 200 km/u probeerde te ontkomen.

Bij Horn verliet de Audi plotseling de N280, keerde en reed terug in de richting Duitsland. Voorbij Roermond, bij Maalbroek lukte het de politie om de Audi in te halen en er voor te gaan rijden. De bestuurder was echter niet van plan te stoppen en ramde de politieauto met hoge snelheid van achteren. Beide auto’s kwamen daarna beschadigd tot stilstand. De bestuurder van de Audi verliet de auto en vluchtte maar kon even later na enkele waarschuwingsschoten worden aangehouden.

Na nader onderzoek bleek dat de Audi woensdagavond in Duitsland was gestolen. De eigenaar had nog niet in de gaten dat zijn auto er niet meer was en was zeer verbaasd toen de Duitse collega’s voor de deur stonden. De 33-jarige verdachte uit Duitsland zit vast. De politie heeft aangifte gedaan tegen hem in verband met poging doodslag. Met de plofkraak in Duitsland heeft de verdachte zoals het er nu naar uitziet niets te maken.