Politie schiet bij aanhouding na meerdere meldingen gewapende bedreiging op straat

De politie heeft afgelopen nacht bij een aanhouding in Tilburg een schot gelost.

Bij de meldkamer kwamen zaterdagavond twee meldingen binnen dat inzittenden van een witte bestelbus mogelijk in het bezit zouden zijn van een vuurwapen. De politie is op zoek gegaan naar deze bestelbus maar heeft de wagen niet gevonden. Later, rond 1.40 uur, kwam er wederom een melding dat de inzittenden van een witte bestelbus een vuurwapen hadden gericht op een bestuurder van een andere auto.

De bestuurder voelde zich zodanig bedreigd dat hij de politie belde en de achtervolging heeft ingezet. Omdat de man constant de locaties waar ze reden doorgaf kon de politie snel ter plaatse komen. Een surveillanceauto zag op de Ringbaan-West een witte bestelbus rijden met daarachter een personenauto. Ze reden met hoge snelheid en hadden duidelijk een conflict met elkaar. De beiden auto’s reden de Abeelstraat in die doodloopt.

Op het moment dat de auto’s naast elkaar tot stilstand kwamen startte de agenten, omdat er sprake was van een vuurwapen, de BTGV procedure. In grote lijnen houdt dat in dat de verdachten in de auto’s werden toegeschreeuwd dat ze niet meer mogen bewegen, dat ze hun handen in het zicht van de agenten moesten houden en dat bij ieder verdachte beweging geschoten kan worden.

Op dat moment gaf de bestuurder van de personenauto gas en kwam op de agenten in rijden. Eén agent loste daarop een waarschuwingsschot in de lucht. De auto stopte direct en beide inzittenden staken hun handen omhoog. Toen bleek dat dat de aangever was die de politie gebeld had.

De procedure werd voorgezet op de inzittenden van de bestelbus. Er zijn drie mannen uit Tilburg aangehouden van 16,17 en 19 jaar. In de bestelbus werd een vuurwapen aangetroffen. Het drietal is overgebracht naar het bureau en de politie onderzoekt de zaak.