Politie schiet bij aanhouding vluchtende verdachten in Krimpen aan den IJssel

De politie heeft bij aanhoudingen in Krimpen aan den IJssel geschoten.

Na een melding van een diefstal stelden agenten vanochtend rond 5.30 uur een onderzoek in. Twee mannen zouden spullen hebben weggenomen en bezig zijn met het inladen van een witte bestelbus. Toen de politie arriveerde reed het busje net weg, waarop er een stopteken werd gegeven. De bestuurder gaf hier geen gehoor aan en sloeg op de vlucht.

De mannen in de bestelbus reden naar Krimpen aan den IJssel, waar ze met hoge snelheden boven de 100 kilometer per uur over de stoep en het fietspad reden. De achtervolging eindigde op de Vijverlaan, omdat de bestelbus zich vastreed in het gras. Bij het opentrekken van het portier door de agenten bleef de bestuurder gas geven om weg te komen. Hierdoor zagen de agenten zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen en een ruit in te slaan.

De mannen lieten zich niet zomaar overmeesteren. Eén van de verdachten verzette zich zodanig dat hij gewond naar het ziekenhuis moest. Bij de bestuurder is alvast zijn rijbewijs ingevorderd. De verdachten zijn mannen van 39 en 44 jaar oud uit Ridderkerk. De politie onderzoekt de zaak.