Politie schiet bij aanhoudingen acht mannen na melding bedreiging op camping

De politie heeft na een melding van een bedreiging op een camping in het Gelderse Aalst, schoten gelost en acht mannen aangehouden.

Naar aanleiding van de melding stelden agenten zondagmiddag een onderzoek in op de camping. Agenten hebben eerst op de camping onderzoek gedaan. Dankzij goede verklaringen van getuigen, kon achterhaald worden met welke auto’s de mannen, die zouden hebben gedreigd, vertrokken waren. Er is een onderzoek ingesteld en op verschillende locaties werden verdachten aangehouden.

In Best werden drie mannen in een auto aangehouden, agenten trokken hun vuurwapens bij de aanhouding. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Op de A2 bij Vught werden ook drie mannen in een auto aan de kant gezet en aangehouden. Twee andere mannen werden in een auto op de A16 bij Rotterdam aangehouden.

Een van de verdachten komt uit Barneveld, de anderen zijn afkomstig komen uit Brabant. De mannen zijn tussen de 18 en 40 jaar oud. De politie doet nu verder onderzoek naar de bedreiging en de achtergrond hiervan, de verdachten zitten nog vast. Het onderzoek naar de bedreiging, achtergronden en rol van de opgepakte verdachten is in volle gang.