De politie in Nijmegen heeft afgelopen nacht tijdens een achtervolging door de stad en over de A325 schoten gelost. Twee personen zijn aangehouden in verband met een gestolen auto.

Agenten waren op zoek naar een bestuurder van een gestolen auto die al enkele dagen gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Rond 1.20 uur kwam er melding bij de politie dat er personen met wapens gezien zouden zijn het centrum van Nijmegen. Kort daarop werd op diezelfde locatie bij het Kelfkensbos de gestolen auto gesignaleerd waar agenten naar op zoek waren.

Toen de bestuurder de politie zag ging hij er direct met hoge snelheid vandoor. De politie heeft geprobeerd de vluchtauto te stoppen door politieauto’s als rem in te zetten en de gestolen auto klem te rijden. De bijrijder sprong uit de nog rijdende auto en vluchtte. Daarop zijn waarschuwingsschoten gelost en is deze verdachte, een 22-jarige Nijmegenaar, gearresteerd.

De bestuurder reed verder maar is uiteindelijk tot stilstand gekomen op de Cargadoorweg en vluchtte te voet verder. Met een politiehond is de 31-jarige man uit Nijmegen opgespoord en aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal cq heling auto, diefstal kentekenplaten en eerdere gepleegde mishandelingen.