Politie schiet bij wilde achtervolging op A27 na melding van verdachte Audi in Brabant

De politie heeft schoten gelost en een man aangehouden na een wilde achtervolging op de A27 met een verdachte Audi.

Bij de politie kwam afgelopen nacht rond 4.45 uur melding binnen dat er een verdachte auto rijdt in Brabant. De auto, een Audi, wordt getraceerd en er ontstaat een wilde achtervolging. Met meerdere politieauto’s en ondersteuning vanuit de lucht door de politiehelikopter probeert de politie de verdachten te stoppen.

Op de A27, ter hoogte van Amelisweerd, komt de auto tot stilstand en de inzittenden gaan er te voet vandoor. Een van de verdachten wordt kort daarna in de omgeving aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en onderzoek. De andere verdachten weten te ontkomen. Tijdens de achtervolging zijn ook er meerdere waarschuwingsschoten gelost.

De snelweg moest in beide richtingen worden afgezet voor het onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd opgeroepen vanwege de mogelijke aanwezigheid van een explosief. Na onderzoek bleek dat het inderdaad om een explosief ging en deze werd door de EOD veilig afgevoerd. De weg werd rond 12.30 uur weer vrijgegeven voor het verkeer. De Audi is meegenomen voor onderzoek en de opgepakte verdachte wordt verhoord.