© US Army via Wikimedia Commons

Politie schiet en vuurwapens in beslag na achtervolging in Eindhoven

In Eindhoven heeft de politie vanochtend geschoten bij de aanhouding van een man. Een politiehond heeft twee vuurwapens opgespoord die de verdachte vermoedelijk heeft weggegooid.

Bij de meldkamer kwam eerder vanochtend melding binnen van een bedreiging met een vuurwapen. De politie ging op onderzoek uit en zagen kort daarna een man rijden in een auto die voldeed aan het signalement.

De verdachte negeerde het stopteken dat hij kreeg en ging er met hoge snelheid vandoor. Daarop ontstond een korte achtervolging die eindigde op de Tilburgseweg toen de verdachte zich vast reed in de bosjes.

Hij sloeg te voet op de vlucht, maar agenten wisten hem te achterhalen. De 22-jarige Eindhovenaar werkte niet gelijk mee en de politie was genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. Daarna kon de man zonder problemen worden aangehouden.

Tijdens de arrestatie werden geen vuurwapens aangetroffen maar de politie had een vermoeden dat deze zijn weggegooid. Met een speurhond werd in de omgeving gezocht en dit leverde twee vuurwapens op. Die zijn in beslag genomen en de verdachte zit vast en wordt verhoord.